Min syn på naprapati


Naprapati för mig är en behandlingsform som bygger på smärtlindring vid störningar i rörelseorganen rygg, nacke, leder och muskler. En naprapat arbetar med händerna och utför det som kallas manuell medicin. Jag som naprapat förebygger, utreder och behandlar smärttillstånd och funktionsstörningar i rygg, nacke, leder och muskler.

Naprapati betyder korrigera orsak till lidande. En naprapat strävar efter att återskapa kroppens naturliga rörelseförmåga. Detta uppnår vi genom behandlingsmetoder som manipulation, stretching, triggerpunktsbehandling, mobilisering och massage. Det är den typ av hjälp du kan få på Falu Ryggklinik.

MansiluettFör att undvika återkommande besvär följs behandlingen upp med råd om arbetsställningar och träningsprogram. Hos en naprapat får du både akut- och förebyggande behandling. För mig är det viktigt att se långsiktigt, patienten ska inte bara må bättre här och nu, utan även i framtiden.

Kiropraktor och naprapat – vad är skillnaden?
Skillnaden mellan en kiropraktor och en naprapat är inte så stor. Snarare är likheterna större än skillnaderna. Däremot kan skillnaden mellan olika terapeuter variera. En naprapat kan jobba mycket likt en kiropraktor och en kiropraktor kan arbeta mycket likt en naprapat.

© 2013 Falu Ryggklinik. All rights reserved.